Nyhetsarkiv

Viser 2333 nyheter fra arkivet

Mange brear har lagt på seg i år, men brefrontane fortset å smelte tilbake

NVE sine bremålingar i 2020 viser at 23 av 30 målte brefrontar har trekt seg tilbake, medan seks av ti brear med massebalansemålingar hadde eit masseoverskot.
Publisert 01.12.2020
Nyheter, Hydrologi

Norske fonner i endring

I en ny rapport fra NVE ser vi på 10 utvalgte fonner av arkeologisk interesse i Norge. Vi har brukt bilder fra Sentinel-2 satellitten, med 10 m oppløsning, for å kartlegge fonnenes tilstand og endr...
Publisert 01.12.2020
Nyheter, Hydrologi

NVE ruster seg for fremtidens klima

De gamle tommelfingerreglene for dimensjonering av overvannstiltak passer rett og slett ikke lenger med dagens klima. Derfor tester NVE nå eksisterende tiltakene, for å utvikle gode overvannsmodell...
Publisert 03.07.2020
Nyheter, Hydrologi

Snømengdene gir rekordmålinger i fjellet

Flere ganger i vinter har NVE rapportert om svært store snømengder i fjellet. Dette vises også i snømålingene som har vært gjort på breene denne våren.
Publisert 19.06.2020
Nyheter, Hydrologi

Fortsatt stor sannsynlighet for stor vårflom

Snøsmeltingen er i gang. Foreløpig er vårflommen moderat, men det er fortsatt svært mye snø i høyden. Sannsynligheten er fortsatt stor for stor vårflom.
Publisert 29.05.2020
Nyheter, Hydrologi

Noe redusert sannsynlighet for stor vårflom på Østlandet

Det varme været over sør-Norge forrige uke har ført til at sannsynligheten for stor vårflom på Østlandet nå er noe redusert. Det er stor variasjon mellom landsdelene.
Publisert 30.04.2020
Nyheter, Hydrologi

Fortsatt stor sannsynlighet for stor vårflom i hele landet

Det er fortsatt større sannsynlighet enn normalt for stor vårflom mange steder i landet. Enkle tiltak kan bidra til å redusere faren for flomskader.
Publisert 16.04.2020
Nyheter, Hydrologi

Stor sannsynlighet for stor vårflom i hele landet

Det er i år større sannsynlighet enn normalt for stor vårflom mange steder i landet. Det gjelder alle landsdeler med elver som kommer fra indre strøk, spesielt i Nord-Norge.
Publisert 30.03.2020
Nyheter, Hydrologi