Nyheter - skred og vassdrag
Skred og vassdrag
-
Nye faresonekart frå NVE gjev betre oversikt over skredfaren i Stranda kommune
Stranda kommune har no fått betre og meir presise kart utarbeida av NVE. Dei nye faresonekarta gjev oversyn over skredfare i utvalde område med busetnad. Karta viser at totalt 31 bygningar ligg innanfor faresona for 100-årsskred, medan 209 bygningar ligg innanfor faresona for 1000-årsskred.
-
Nye faresonekart frå NVE gjev betre oversikt over skredfaren i Sande kommune
Sande kommune har no fått betre og meir presise kart utarbeida av NVE. Dei nye faresonekarta gjev oversyn over skredfare i utvalde område med busetnad. Karta viser at 19 bygningar ligg innanfor faresona for 1000-årsskred.
-
Nye faresonekart frå NVE gjev betre oversikt over skredfaren i Eid kommune
Eid kommune har no fått betre og meir presise kart utarbeida av NVE. Faresonekarta gjev oversyn over skredfare i utvalde område med busetnad. Karta viser at totalt to bygningar ligg innanfor faresona for 100-årsskred, medan 50 bygningar ligg innanf or faresona for 1000-årsskred.
-
Nye faresonekart frå NVE gjev betre oversikt over skredfaren i Volda kommune
Volda kommune har no fått betre og meir presise kart utarbeida av NVE. Faresonekarta gjev oversyn over skredfare i utvalde område med busetnad. Karta viser at totalt seks bygningar ligg innanfor faresona for 100-årsskred, medan 95 bygningar ligg innanfor faresona for 1000-årsskred.
-
NVE tar i bruk nye satellittdata for å overvåke snø, is og flommer
En ny tjeneste basert på satellittdata for å overvåke snø, is på innsjøer og flommer, er nå tilgjengelig. Hensikten er å bedre samfunnets evne til å håndtere flom- og skredfare, samt utfordringer knyttet til islagte vann og elver.
-
Nå kan du få alle varsler om naturfare rett på mobilen
Nå kan du få varsel på e-post eller SMS om både farlig vær, flom og skred der du bor eller ferdes. Varslingstjenesten på Varsom.no er utvidet og forbedret.
-
Bedre oversikt over skredfare i kommende Senja kommune
Nye Senja kommune får nå bedre og mer presise kart som gir oversikt over skredfare. Kartene viser at ett bygg ligger innenfor faresonen for 100-årsskred, mens 115 bygninger ligger innenfor faresonen for 1000-årsskred.
-
Flom- og jordskred på Vestlandet og i Trøndelag, september 2019
Mye regn helgen 14. til 16. september 2019 førte til stengte veier og flomskader i deler av Trøndelag og store deler av Vestlandet. NVE har laget en oppsummering av hendelsesforløpet.
-
Betre oversikt over skredfaren i Vik kommune
Vik kommune har no fått betre og meir presise kart som gjev oversyn over skredfare i utvalde område med busetnad. Karta viser at totalt 10 bygningar ligg innanfor faresona for 100-årsskred, medan 75 bygningar ligg innanfor faresona for 1000-årsskred.
-
Hva skjedde da store deler av Veslemannen raste 5. september?
54.400 kubikkmeter raste ut i fjellskredet fra Veslemannen 5. september kl. 21:58. Samlet har det rast ut omtrent 70.000 kubikkmeter i løpet av de siste årene. NVE har nå publisert en første oppsummering etter at skredet ble utløst 5. september.
-
Nytt skredfarekart for Slåtten i Jølster
Ei ny faresonekartlegging i Jølster kommune syner at berre eitt bustadhus, på eit av tre gardsbruk, ligg innanfor faresona for 1000-års skred. NVE bestilte ei full faresonekartlegging for området på Slåtten i etterkant av dei mange skredhendingane i Jølster kommune 30. juli.
-
NVE har kartlagt fare for store områdeskred i Ålesund, Sykkylven, Sula og på Giske
Faren for store områdeskred er kartlagt for fire kommunar i Møre og Romsdal fylke: Giske, Sula, Sykkylven og Ålesund. Totalt tre potensielt skredfarlege kvikkleiresoner med tilhøyrande utløpssoner er lokalisert i dei tre kommunane. I tillegg er det utarbeidd aktsemdskart for områdeskred i kommunane.
-
Veslemannen er ikke lenger en fare for bebyggelse
NVE setter ned farenivået fra rødt til grønt for Veslemannen. Etter det store skredet som gikk sent torsdag kveld har NVE gjort undersøkelser av gjenværende masser og sett på skredets utløpsområdet. Geologene konkluderer nå med at det ikke er sannsynlig at det vil komme flere store skred fra dette fjellpartiet.
-
Varsel om rødt farenivå for Veslemannen 30. august 2019
Økende hastigheter og varsel om mer regn gjør at NVE hever farenivået for Veslemannen til rødt.
-
Nedsetting til gult farenivå for Veslemannen 15. august
Avtagende hastigheter og lite steinsprangaktivitet gjør at NVE setter ned farenivået for veslemannen til gult.
-
Varsel om rødt farenivå for Veslemannen
Nedbørsvarsel og store bevegelser i fronten gjør at NVE hever farenivået for Veslemannen til rødt.
-
Varsel om oransje farenivå - Veslemannen 12.08.
Det har i løpet av siste døgnet kommet opp mot 20 mm nedbør på Veslemannen som har gitt økte hastigheter i fjellpartiet. Det er forventet at regnet skal fortsette ut tirsdag. Hastighetene er nå rundt 60-90 mm/døgn i øvre og midtre del, og 15-25 mm/døgn i nedre del. På bakgrunn av dette øker NVE farenivået til oransje.
-
Høring: NVE har laget en bransjestandard for kartlegging av skredfare i bratt terreng.
En felles bransjestandard skal gjøre det enklere for bransjen å kartlegge i henhold til TEK17. Frem til nå har det ikke eksistert noen felles bransjestandard. Målet er at skredfarevurderinger skal bli enklere å bestille, utføre, etterprøve og bruke.
-
Skredene i Jølster: NVE bistår politiet og kommuner med geologer
Onsdag sendte NVE to geologer og flere medarbeidere i felt for å bistå kommune og politi, etter meldingen om at det hadde gått flere skred på Vestlandet tirsdag 30. juli 2019.
-
Veslemannen: Nedsetting til gult farenivå
På bakgrunn av nedadgående trend i bevegelsen settes farenivået ned til gult.