Publisert 27.05.2020 , sist oppdatert 16.03.2022

Krav ved innreise for leverandører og arbeidstakere

Smittetrykket i landet man reiser fra avgjør om man må i reisekarantene og hvilke regler man skal følge ved innreise til Norge. Det finnes en rekke unntak, blant annet for driftskritisk personell i kraftforsyningen og arbeidspendlere fra Sverige og Finland. 

*Informasjonen på disse sidene blir ikke vedlikeholdt for øyeblikket. Informasjonen er sist oppdatert i januar 2022.*

Selv om man har rett til innreise, har man som hovedregel karanteneplikt dersom man ankommer fra et land med høy smitterisiko.  Unntak gjelder blant annet for personer som har koronasertifikat. Hvilke krav som gjelder ved innreise, blir gjengitt nedenfor.

Hvem har rett til innreise?

Informasjon om hvem som har rett til innreise til Norge finner du på UDI sine nettsider og på Regjeringens nettsiderMer informasjon om grensepassering og unntak finnes på politiets nettsider.

Regler ved innreise

helsenorge finnes oversikt over innreiseregler for ulike land, ulike reisende og informasjon om koronasertifikat. Der omtales også unntak fra kravet om reisekarantene for blant annet personell i kritiske samfunnsfunksjoner og arbeidspendlere fra Sverige og Finland.

Les mer på Arbeidstilsynet sine sider  om hva du må gjøre dersom du ikke er fullvaksinert eller har hatt covid-19.

Dokumentasjon

For personer uten koronasertifikat, er følgende dokumentasjon aktuell i forbindelse med innreise:

  1. Innreiseregistrering (gjelder for alle)
  1. Ved bruk av unntak for driftskritisk personell, bekreftelse fra KBO-enhet*
  1. Godkjenning av innkvartering for arbeidstakere i innreisekarantene
  1. Dokumentasjon på bosted og attest med bekreftelse fra arbeidsgiver om at vedkommende er dagpendler

Lenke til relevante skjemaer finner du i høyremenyen på denne siden.

*NVE anbefaler at dere fyller ut merknadsfeltet i skjemaet utfyllende og henviser til føringer gitt av OED. Dersom en større gruppe (> 10-15 personer) ankommer samtidig, anbefaler vi å ha dialog med lokale politimyndigheter på forhånd. 

Arbeidstakeren/oppdragstakeren skal selv, i sin innreiseregistrering, fylle ut informasjon om oppholdsstedet. Dette må samsvare med bekreftelsen fra KBO.