Moldalsknuten

Tiltakshaver
Norsk Vind Moldalsknuten AS
Sakstype(r)
Nett, Vind
Saksnummer
201307429
Status
Konsesjon gitt
Dato
24.06.2015
Fylke
Rogaland
Kommune
Sokndal
Søkt produksjon
102,00 GWh
Søkt effekt
30,00 MW

NVE gav konsesjon til Moldalsknuten vindkraftverk i Sokndal kommune i 2015, konsesjonen er nå bortfalt. 

NVE meddelte konsesjon til Moldalsknuten vindkraftverk 24.06.2015, og Olje- og energidepartementet stadfestet NVEs vedtak den 04.02.2016. Hovedalternativet for utbygging innebærer en samlet installert effekt på 24 MW, noe som årlig kan gi cirka 70 GWh ny fornybar energiproduksjon. 

Planområdet ligger mellom to av delområdene i det konsesjonsgitte vindkraftprosjektet Tellenes, og NVE har behandlet saken om Moldalsknuten vindkraftverk som en utvidelse av Tellenes vindkraftverk. Etter NVEs vurdering er de samlede fordelene ved anlegget større enn ulempene tiltaket medfører. NVE har vektlagt at planområdet for Moldalsknuten vindkraftverk har gode vindressurser, og at vindkraftverket sammen med Tellenesprosjektet vil være et bidrag til å oppfylle forpliktelsene knyttet til Norges fornybarmål. Ved realisering av Moldalsknuten vindkraftverk blir virkningene av det samlede Tellenesprosjektet noe større. Etter NVEs vurdering vil imidlertid ikke utvidelsen innebære vesentlige tilleggsvirkninger. De negative virkningene av Moldalsknuten vindkraftverk vil være små sammenlignet med andre vindkraftprosjekter av samme størrelse. NVE vektlegger at Sokndal kommune og Rogaland fylkeskommune er positive til prosjektet. Det er satt en rekke vilkår til konsesjonen, blant annet om utarbeidelse av miljø-, transport og anleggsplan og tiltak knyttet til nedleggelse av anlegget.

Moldalsknuten vindkraftverk ble ikke satt i drift innen fristen for idriftsettelse. NVE informerte i brev av 03.07.2022 at konsesjonen hadde bortfalt. 

Filoversikten til høyre er ment som en oppsummering av viktige hendelser og steg i konsesjonsprosessen. For mer utdypende informasjon ber vi deg søke om innsyn på: https://einnsyn.no/sok?sort=