Vannuttak til snødproduksjon Trollvann

Registreringsnummer
8838
Saksnummer
202004336
Overordnet sakstype
Andre inngrep
Sakstype
Vannuttak
Underordnet sakstype
Overflatevann
Formål
Snøproduksjon
Status
Gjeldende konsesjon
Vedtaksdato
01.11.2023
Tiltakshaver
OSLO KOMMUNE BYMILJØETATEN
Fylke
Oslo
Kommune
Oslo
Vassdragsområde
006.A1Z

Søknad om konsesjon til vannuttak fra Trollvann i Nordmarkavassdraget til snøproduksjon i Grefsen- og Trollvannskleiva

Oslo kommune – Bymiljøetaten søker på vegne av Oslo Skisenter AS om konsesjon til å ta ut vann fra Trollvann til snøproduksjon ved Grefsen- og Trollvannskleiva, i tråd med eksisterende praksis. Vannet tas ut mellom kote 310,9 og kote 309,0. Snøproduksjonen foregår normalt i 7-10 døgn i november/desember, i tillegg til supplerende produksjon noen dager utover vinteren. Det søkes om uttak av til sammen 24 000 m3 vann. Dette vil gi omtrent 1 m senkning av vannstanden i Trollvann dersom det ikke er tilsig i perioden. Vannforbruket ved maksimal kapasitet på snøproduksjonsanlegget er oppgitt å være på 16 l/s.

Det er planlagt å oppgradere skianlegget, og dersom disse planene gjennomføres beregner søker at vannbehovet blir mindre. Maksimalt vannforbruk vil da være 24 500 m3 vann fordelt over to uker produksjon i november/desember, en uke i januar og en uke i februar. Dette vil tilsvare en senkning av vannstanden i Trollvann med 84 cm dersom det ikke er tilsig i perioden.

Søknaden og høringen er begrenset til å omfatte selve vannuttaket. Ny inntaksledning for vannuttak samt drenering og flomtiltak i forbindelse med alpinanlegget vil inngå i reguleringsplan for Grefsenkleiva og er ikke en del av denne høringen.