Publisert 25.03.2021 , sist oppdatert 07.04.2021

Webinar om Sildre og Seriekart

Onsdag 7. april inviterer vi til webinar og demo av våre to nye produkter for deg som er interessert i eller jobber med hydrologiske data.

Sildre gir deg enkelt oversikt over data om vannstand, vannføring, vanntemperatur og andre måledata for vassdrag i Norge, både i sanntid og historisk. Sildre husker dine favoritter og er tilpasset både mobil og PC. 

Seriekart er ment for den profesjonelle bruker (eller hobbyentusiasten). Her får du hjelp til å finne akkurat den kvalitetskontrollerte tidsserien som er best til ditt prosjekt.

Onsdag 7. april kl. 13.30 inviterer vi til webinar og demo av Sildre og Seriekart. Bruk denne Teams-linken for å bli med

Program

 1. Velkommen ved direktør i Hydrologisk avdeling, Hege Hisdal       
 2. Sildre:
  1. Demo v/Svein Taksdal               
  2. Spørsmål, svar, avklaringer    
 1. Seriekart (ca. kl. 14.00)
  1. Demo v/Mads-Peter Dahl          
  2. Spørsmål, svar, avklaringer        
 1. Avslutning

 

Om Sildre
Sildre har fått en nytt og enklere brukergrensesnitt til både mobil og storskjerm. Du får nå tilgang til ferske hydrologiske data ved å navigere deg rundt i kart, lister eller med søk. Grafer, tabeller og nedlastbare måleserier gjør det enklere å få oversikt over historisk data. Sildre kan huske dine favoritt-stasjoner, og viser informasjon om målestasjonene og tilhørende nedbørfelt. Fra 7. april finner du Sildre på sildre.nve.no. Klarer du ikke vente så lenge kan du ta en sniktitt på versjonen her.

Om Seriekart
 Seriekart finner du den beste måleserien til ditt bruk i kartløsning, enten du skal analysere hydrologiske datasett til profesjonell bruk eller har en entusiastisk interesse for måleserier. Seriekart gir deg muligheten til å sortere og filtrere tidsserier basert på en rekke ulike egenskaper. Du kan også eksportere ut metadata og døgnverdier for tidsseriene. I motsetning til Sildre som viser data i sanntid, viser Seriekart kvalitetskontrollert data. På Seriekart finner du også utvalgte data fra andre aktører. Seriekart er ikke optimalisert for bruk på mobil.