Publisert 08.10.2019 , sist oppdatert 09.10.2019

Ingen dødsulykker ved ferdsel på is sist vinter

Sist vinter var det første gang på 11 år at ingen omkom ved ferdsel på is. De siste årene har det omkommet i gjennomsnitt 4 personer hver vintersesong.

Lokalkjente skøyteløpere med sikkerhetsutstyr. Foto: Rolf Utgård

– Litt har det med flaks å gjøre, men vi ser en holdningsendring på isen. Stadig oftere treffer vi skøytere og isfiskere med sikkerhetsutstyr som ispigger, isstaver og kasteline. Også denne vinteren reddet det liv, sier Ånund Kvambekk, senioringeniør i Hydrologisk avdeling og isvarsler i NVE.

– Forhåpentligvis har kunnskapen økt ved å lese Isvarsler og Isskolen på Varsomsidene, isinformasjon på iskart.no, samt at mange har gjennomgått sikkerhetskurs som arrangeres av lokale skøyteklubber, sier Kvambekk.

Isvarslene starter nå opp igjen, så hold deg oppdatert på issituasjonen. Iskart.no har tatt steget inn i Varsomfamilien og lanseres i ny drakt.

Ikke glem at ditt bidrag er viktig! På Varsom regobs-appen (Google Play eller App Store) eller regobs.no kan du sende inn bilder av islegging og istykkelser, og alle kan umiddelbart se det på iskart.no. Observasjoner kan også sendes inn via iskart.no.

Så håper vi på en ny fin issesong uten omkomne.

Les hele saken på varsom.no.

Kontaktperson:

Senioringeniør Ånund Kvambekk, tlf: 996 09 036