Vann og vassdrag
Energi
Naturfare
Arealplanlegging
Kart
Konsesjon
Om NVE
Publisert 01.07.2021 , sist oppdatert 02.07.2021

Varedeklarasjon for strømleverandører 2020

NVEs beregning av varedeklarasjonen for strømleverandører 2020 er publisert.

Strømleverandører som ikke kjøper opprinnelsesgarantier skal vise til NVEs årlige beregning av varedeklarasjonen. Varedeklarasjonen er utarbeidet med bakgrunn i europeisk handel med opprinnelsesgarantier.   

NVEs beregning av varedeklarasjonen for strømleverandører 2020 finner du her.

Med bakgrunn i EUs elmarkedsdirektiv må norske strømleverandører informere strømkundene sine om opprinnelsen til leveransene av elektrisk energi i foregående år gjennom varedeklarasjoner.  

En strømleverandør som ønsker å lage en individuell varedeklarasjon, som gir forbrukeren dokumentasjon på at strømmen er produsert fra bestemte fornybare energikilder, skal gjøre dette gjennom kjøp av opprinnelsesgarantier. Opprinnelsesgarantier som har blitt brukt av en strømleverandør i en individuell varedeklarasjon skal slettes, slik at de ikke kan selges igjen.  

Strømleverandører som selger strøm til kunder som ikke kjøper opprinnelsesgarantier skal vise til varedeklarasjon for strømleverandører som NVE beregner. Varedeklarasjonen gir ikke informasjon om hvilken strøm norske forbrukere har i stikkontakten. 

Her finner du varedeklarasjonen for strømleverandører 2020 (Electricity disclosure 2020) på engelsk.