Publisert 19.04.2017

Nå kan alle abonnere på naturfarevarsel

Alle som ønsker det kan nå motta flom-, jordskred- og snøskredvarsel på e-post eller SMS. NVE har i samarbeid med Statens vegvesen og Meteorologisk institutt utviklet en abonnementsløsning for varsler om naturfare.

Illustrasjonsbilde fra abonner.varsom.no Foto: NVE

-    Ønsker du å motta flom- eller skredvarsel, er det bare å gå inn på https://abonner.varsom.no og velge hvilke varsel man vil motta og hvordan, oppfordrer seksjonssjef i NVE Hervé Colleuille.

Tjenesten er gratis og åpen for alle. Du velger selv hvilke varsler du ønsker å motta: flom, jordskredfare, dvs. jord-, sørpe- og flomskredfare, og/eller snøskredfare. Du velger også hvilke geografiske områder du ønsker å motta varsel for, varslingsnivå og om du vil motta varsel på e-post og/eller SMS.

-    Vi har laget denne tjenesten for at beredskapsaktører, transportmyndigheter, nødetater, media og andre skal få mulighet til å motta flom- og skredvarsel med en gang varslene er publisert på varsom.no, sier Colleuille.

Med denne tjenesten ønsker NVE å bidra til å bedre samfunnssikkerheten ved at informasjon om naturfare blir raskt tilgjengelig for alle. Både de som har ansvar for å håndtere og forebygge faren, eller som ferdes eller bor i skredterreng eller langs elver.

NVE jobber videre for å kunne tilby også abonnement på OBS- og ekstremvarsler fra Meteorologisk institutt som er relevante for flom og skredfare.

Du finner også lenke til den nye abonnementsløsningen for naturfare på varsom.no

Kontaktpersoner:
Seksjonssjef Hervé Colleuille, tlf. 945 21 657
Hydrolog og flomvarsler Inger Karin Engen, tlf.452 47 575

- Vi har laget denne tjenesten for at beredskapsaktører, transportmyndigheter, nødetater, media og andre skal få mulighet til å motta flom- og skredvarsel med en gang varslene er publisert på varsom.no, sier Colleuille.