Ombygging av deler av 220 kV N. Røssåga kraftverk-Varntresk-riksgrensen ved Linnerud i Hattfjelldal

Tiltakshaver
STATNETT SF
Sakstype(r)
Nett
Saksnummer
201300093
Status
Konsesjon gitt
Dato
15.06.2018
Fylke
Nordland
Kommune
Hattfjelldal, Hemnes

Statnett SF er gitt tillatelse til en ombygging av eksisterende 220 kV kraftledning Nedre Røssåga - riksgrensen ved Varntresk i Hattfjelldal. Både Krutåga Kraft AS og Statnett AS har fått fem års forlenget frist for byggestart av tilknytning av Krutåga og Mjønhusbekken kraftverk i Hattfjelldal kommune i Nordland. Den nye fristen er 15.06.2028.

Ombyggingen gjelder en strekning på om lag 560 meter, hvor eksisterende ledning rives og det bygges ny ledning inn/ut av nye Varntresk transformatorstasjon. Ombyggingen gjøres for å knytte Varntresk transformatorstasjon og de planlagte kraftverkene Krutåga og Mjølnhusbekken til nettet. 

I tillegg til omlegging av ledningen har Statnett fått konsesjon for bryterfelt og samleskinner i Varntresk transformatorstasjon. Ombyggingen og plasseringen av anleggene er vist i kart vedlagt anleggskonsesjon til Statnett. Tillatelsen er gitt i forbindelse med kongelig resolusjon med tillatelser til Krutåga kraft AS for Krutåga og Mjønhusbekken kraftverk med nettanlegg den 15.06.2018. Tillatelsene er endelige og kan ikke påklages.