Kvennhusbekken, overføring

Registreringsnummer
5594
Saksnummer
200805734,202001292
Overordnet sakstype
Vannkraft
Sakstype
Opprusting og utvidelse
Status
Gjeldende konsesjon
Vedtaksdato
17.06.2011
Tiltakshaver
SVORKA ENERGI AS
Fylke
Trøndelag
Kommune
Heim
Vassdragsområde
113.41
Søkt produksjon
0,17 GWh

NVE rår Olje- og energidepartementet å gje Valsøyfjord Kraftverk AS løyve til å overføre Kvennhusbekken til Englivatnet i Halsa kommune, Møre og Romsdal. Overføringa vil gje ein årleg produksjon på omlag 0,17 GWh.

Svorka Produksjon AS, som eig Valsøyfjord Kraftverk AS, har søkt om løyve til å overføre Kvennhusbekken til magasinet for Valsøyfjord kraftverk, Englivatnet. Etter dei framlagde planane vil overføringa gje ein årleg produksjon på rundt 0,17 GWh.

Det har ikkje framkome negative konsekvensar av betyding i dei utredningane som er gjort. Ingen av høyringspartane går imot tiltaket, men Møre og Romsdal fylke har nokre kritiske merknadar knytt til utgreiingane av biologisk mangfald. NVE vurderar utbygginga til å vere akseptabel i høve til allmenne og private interesser samstundes som det vil gje ei viss auke i fornybar og regulerbar energiproduksjon. Dei framlagte planane vil etter NVE sitt syn ha ei svært avgrensa verknad på naturmiljøet i området. NVE anbefalar difor at det vert gjeve løyve til å overføre Kvennhusbekken til Englivatnet.

Olje- og energidepartementet vil stå for den vidare sakshandsaminga.