Marin Energi Testsenter AS - Melding for Flex2power - Eigersund kommune - Rogaland

Tiltakshaver
MARIN ENERGI TESTSENTER AS
Sakstype(r)
Nett, Vind, Andre energianlegg, Solkraft
Saksnummer
202210741
Status
Melding
Dato
13.01.2023
Fylke
Rogaland
Kommune
Eigersund
Søkt produksjon
38,08 GWh
Søkt effekt
11,20 MW

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har mottatt melding om et pilotanlegg til havs, med planlagt tilkobling på Eigarøya, Eigersund kommune, Rogaland fylke.

Meldingen er et tidlig varsel om planlegging av prosjektet Flex2Power, som er et pilotanlegg for flytende vind-, bølge- og solkraft på 11,2 MW. Meldingen inneholder en beskrivelse av prosjektet og et forslag til hva som skal utredes, før det søkes konsesjon i medhold av havenergilova og energiloven.

Flex2power er planlagt som kombinert pilot for flytende vind-, bølge- og solkraft på 11,2 MW, der installert effekt fordeler seg på 6 MW bølgekraft, 5 MW vindkraft og 0,2 MW solkraft. Tiltaket meldes med alternative nettilknytningsløsninger på land. Tiltakshaver i saken er Marin Energi Testsenter (MET AS).

Meldingen var ute på høring fra 1. august til 15. september. Det neste steget i prosessen er at NVE vil fastsette et utredningsprogram. Når tiltakshaver har gjennomført konsekvensutredning av Flex2power vil de kunne sende inn en konsesjonssøknad.

Når konsesjonssøknad m/konsekvensutredning er mottatt, vil NVE sende dette ut på en ny høring, med påfølgende folkemøte.