Publisert 10.06.2024 , sist oppdatert 05.07.2024

RMEs sommerprosjektblogg 2024

Etter to uker med informasjonsinnhenting er vi i gang med skriving av rapporten som skal leveres i slutten av juli! Starten av uka gikk til å strukturere informasjon, og vi har også lagd en tydelig disposisjon. Førsteutkastet begynner altså å ta form, noe som passer bra i og med at vi tar ferie neste uke. Vi har også fått prøve oss i åpent landskap, men kan innrømme at lydtette grupperom har sin sjarm (spesielt på fredager etter klokka to).  

Det har også vært en sosial uke med både teambuilding og networking. På onsdag ble vi invitert til Elvias kontorer hvor vi fikk prate med sommerstudentene der om prosjektet de jobber med over sommeren (om nettilknytninger!). Trivelig gjeng 😀  

Samme dag hadde vi også tid til teambuilding gjennom padle-spill på Hasle. Kan anbefale Vetle som padel-coach og padel som ballsport. 

Hei igjen! En ny uke har rast unna på rekordtid “tiden flyr når man har det gøy”! Denne uken har vi vært så heldige å få intervjue mange av nettselskapene som berøres av prosjektet vårt. Dette har gitt oss unik innsikt i hvordan nettilknytningsprosessen virker og hvilke utfordringer som finnes. Tusen takk til Tensio, Statnett, Glitre, Norgesnett, Lede og Elvia for gode samtaler og interessante perspektiv på prosessen for nettilknytninger av store kunder!

Ikke bare har vi fått intervjue selskapene, men vi har også blitt invitert til kontorene deres. Dette har gitt oss mye kvalitetstid sammen i bil, med boller, kaffe og gode samtaler. (Shoutout til Eline for verdens beste boller!)

Nok koseprat, hva har vi funnet ut? Det er mange utfordringer som går igjen hos samtlige nettselskaper, men vi har også konstatert at det er forskjeller fra selskap til selskap og mellom distribusjon-, region- og systemnivå. Vår oppgave videre blir å velge hvilke problemer vi ønsker å vektlegge og undersøke nærmere i rapporten. 

På besøk hos Glitre

Første uke i sommerprosjektet er snart over, og den har vært svært lærerik! Store deler av uken har blitt brukt på å sette oss inn i årets sommerprosjekt om raskere nettilknytninger. Dette har blant annet inkludert å lese tidligere rapporter, snakke med andre ansatte i RME og diskutere oss imellom. For å sikre et godt samarbeid har vi også brukt en del tid på ulike teknikker for å forsikre oss om at de kommende ukene blir så effektive og hyggelige som mulig. I tillegg har vi fokusert på å bli kjent med både hverandre og resten av RME.

Neste uke skal vi ut i felt (Porsgrunn, Drammen og Fredrikstad) og intervjue ulike nettselskap om temaet for sommerprosjektet! Nettselskapene har i dag selv ansvar for at tilknytningskøen går fremover, og det er derfor svært interessant å høre hva de har å si om saken. Det blir også godt for gruppedynamikken med noen langturer i bil på vei til intervjuene. Kanskje blir det allsang til P4, men det blir helt sikkert boller på bensinstasjonen.

Foreløpig virker det som at sommeren hos RME blir spennende, utfordrende og morsom! Vi gleder oss (nesten like mye som kundene i tilknytningskøen gjør til å koble seg på)!

Benedicte Behringer

Jeg heter Benedicte og går fjerde året på integrert master i samfunnsøkonomi ved NTNU. Energispørsmål er noe jeg synes er veldig spennende, og jeg har gjennom studiet hatt et prosjekt om fornybar energi. Jeg synes det er interessant hvordan man kan kombinere økonomi og miljøperspektiv for å håndtere dagsaktuelle problemstillinger. Jeg ser frem til å utforske dette mer i sommer. På fritiden liker jeg å være på fjellet og stå på ski.

 

Eline Norvik

Mitt navn er Eline og jeg er 24 år gammel. Jeg går siste året på både bachelor i statsvitenskap og master i energi og miljø ved NTNU i Trondheim. På fritiden er jeg svært glad i å trene og reiser så mye budsjettet tillater. Tidligere har jeg jobbet hos Statnett og skal skrive masteroppgave om energiplanlegging og kraftmarkedet. Dette håper jeg kan være relevant for årets oppgave hos RME. Jeg ser frem til å samarbeide med de andre sommerstudentene, og håper at denne opplevelsen blir både spennende og lærerik!

Edvard Hobbelstad Tunby

Mitt navn er Edvard og jeg har nettopp fullført mitt fjerde studieår på jusstudiet i Bergen. Ved siden av å være jusstudent er jeg glad i musikk og løping, og jeg har i flere år vært med på å sette opp revy på fakultetet. Jeg har ikke jobbet med energispørsmål tidligere, men har gjennom sommerprosjektet lyst til å lære mer om hvordan jussen kan bidra til å sikre samfunnsrasjonell og forutsigbar bruk av strømnettet. Jeg er også interessert i å lære mer om det komplekse og omfattende rettslige rammeverket strømnettet er bygget på.

Vetle Pedersen Skaset

Mitt navn er Vetle. Jeg studerer miljøfysikk og fornybar energi på femte året ved NMBU i Ås. På studiet mitt er det stort fokus på energi, og hvordan verden kan forsynes med bærekraftig energi. For å sikre bærekraftig energi til alle virker det for meg essensielt å få koblet flest mulig på kraftnettet så fort som mulig. Jeg er derfor veldig gira på å jobbe med energi denne sommeren og bidra til en løsning for å sikre kunder raskere nettilknytning! På fritiden elsker jeg å være aktiv, og deriver med alt av aktiviteter. Jeg har også en stor kjærlighet for mat og drikke, og bruker mye tid på å nyte dette.