NVE setter opp farenivået til rødt for Veslemannen på grunn av økte bevegelser og mange steinsprang.

På morgonen i dag gjekk det fleire større steinsprang og hastigheita til fjellpartiet auka mykje. Farenivået blei då heva frå gult til oransje. I ettertid har steinsprangaktiviteten avtatt, men det er framleis store bevegelsar. No er hastigheita
omlag 500 mm/døgn i øvre del av området, og 60 mm/døgn i frontpartiet. Det går framleis steinsprang, og med så store bevegelsar kan endringar skje raskt. Det er meldt utrygt for regn utover dagen, og vasstilførsel har tidlegare vist seg å gi auka bevegelse i fjellpartiet. På bakgrunn av dette aukar NVE farenivået ytlegare, til raudt.

Veslemannen er ein liten, men svært aktiv del av fjellpartiet Mannen.

 

To daglige rapporter

Ved rødt farenivå blir to daglige rapporter publisert ca kl 09:00 og ca kl 18:00 på: www.varsom.no/fjellskredovervaking/varsel/veslemannen/

NVE vil i utgangspunktet ikke være tilstede i Rauma ved oransje og rødt farenivå, noe som medfører at det ikke vil bli holdt daglige pressebriefer.

Dersom Rauma kommune eller de evakuerte i enkelte situasjoner har behov for dialog og direkte møter med NVEs fagfolk vil, NVE prioritere tilstedeværelse i Rauma.