Snillfjord kraftverk

Registreringsnummer
6922
Saksnummer
201208045
Overordnet sakstype
Vannkraft
Sakstype
Ny vannkraft
Status
Henlagt/trukket sak
Tiltakshaver
TRØNDERENERGI KRAFT AS
Fylke
Trøndelag
Kommune
Orkland
Vassdragsområde
119.420
Søkt produksjon
52,40 GWh

NVE har mottatt melding fra TrønderEnergi Kraft As om planer for bygging av Snillfjord kraftverk i Snillfjord og Orkdal kommuner.

TrønderEnergi Kraft AS har sendt melding til NVE med planer om bygging av Snillfjord kraftverk. Tiltaket vil berøre Skjenaldvassdraget, Snilldalselva og Aunelva Det er planlagt å utnytte eksisterende regulering av Våvatnet. Etter planen vil kraftverket kunne produsere ca. 52,5 GWh per år.

Formålet med meldingen er å belyse hvilke konsekvenser tiltaket kan få for miljø, naturressurser og samfunn, og hva det bør tas hensyn til under den videre planleggingen. Med utgangspunkt i meldingen og de innkomne høringsuttalelsene vil NVE fastsette et program for hvilke konsekvensutredninger som skal følge en eventuell søknad.

Meldingen var på offentlig høring i 2013. Det ble arrangert et åpent informasjonsmøte i Snillfjord i forbindelse med høringen.

Mottatte høringsuttalelser er publisert nedenfor.

NVE har bedt tiltakshaver orientere om enkelte forhold knyttet til fallrettigheter og planlagte reguleringer. Saken ligger i bero inntil disse forholdene avklares.